...
  16 / 09 / 2020

Curved lines, organic and round shapes… a big trend

Interieurtrend

Curved lines, een bijzonder mooie omschrijving voor trendy nuances in je interieur. De juiste balans in je inrichting komt er door een goede combinatie van zowel horizontale als vertikale lijnen, maar ook gebogen lijnen dragen vandaag de dag bij tot de perfecte look in je woning.
Want lijnen hebben functies. Ze maken een ruimte groter of hoger, of net kleiner wat zorgt voor een knus en gezellig interieur.

Comfortabele kledij, lekker zittend schoeisel, oversized accessoires en de neiging om alles met elkaar te combineren zien we al een tijdje in de modewereld. Ook bij de inrichting van onze woning gaan we meer en meer voor een 100% comfortlook. En omdat golvende lijnen nu net zorgen voor een op en top dynamische flow in een interieur, gaan we voluit voor die meer organische vormen.

Ronde tafels en accessoires

Voorbeelden van rondingen voor in huis zijn ronde of ovale spiegels en verlichting, of bijzettafels met allesbehalve rechte hoeken. Ook met ronde vloertapijten kan je een mooi en tegelijkertijd warm effect bereiken. Maar er is meer mogelijk bij de meer vaste elementen zoals je meubilair. Een ronde tafel is een voorbeeld van een erg uitgesproken gebogen meubel. Stoelen met rondingen zijn al langer een trend, maar blijven ook vandaag erg goed bijdragen tot die levendige stijl.

Nieuwe collectie zitbanken

Ook Passe Partout is met zijn nieuwste collecties helemaal klaar voor deze zachte, maar swingende uitstraling. Het bijzonder succesvolle model Pastille kan een inrichting meteen naar een grotere hoogte tillen. En de recente variant Toya sluit zich daar naadloos bij aan. Zitbank Avelino werd nog niet zo lang geleden uitgebreid met het element ‘Lovely’. Deze móet je gewoon gezien hebben vooraleer je beslist een nieuwe zitbank te kopen. En dan hebben we het nog niet gehad over de nieuwste creatie Pommeline met zitelement ‘Banana’. Als het gaat over ‘curved lines’, dan is dit de ultieme koploper in de collectie.

Daarnaast zijn er ook de ronde tapijten en poefs, en uiteraard niet te vergeten de salontafels en eettafels die in allerlei hoogtes verkrijgbaar zijn. Van low dining tot barformaat, de ronde vormen vind je overal terug.