...
  17 / 05 / 2021

Een wandeling door de Kloosterstraat, Antwerpen.

In de Kloosterstraat in Antwerpen is altijd wel iets te beleven. Vrijdag, zaterdag en zondag heerst er een gezellige drukte. Op weekdagen kan je in alle rust genieten van heel veel creativiteit, passie en een uniek aanbod. De Kloosterstraat is een begrip. Wie er nooit is geweest, kan het niet begrijpen. Wie er zijn hart verloor, kent geen gelijke.
Wij wandelden op een doordeweekse dag door de straat en maakten een selectie van 10 heel uiteenlopende adressen die ons meteen konden bekoren. Laat je verleiden door het verhaal achter de stores en zet een bezoek aan de Kloosterstraat meteen op je agenda!

WoonTheater Zuid
Nr 14

De slogan van WoonTheater is niet voor niks ‘het leven is een film, wij zorgen voor het decor’. Met een combinatie van massief houten maatwerk en karaktervolle oude elementen worden keukens en meubelen gemaakt die gewoon ‘anders’ zijn dan anders. Een bezoek aan de vestiging in de Kloosterstraat doet je dan ook instant geloven in de kracht van oude materialen. Het juist combineren van oude en nieuwe meubelen geven pit aan een interieur.
www.woontheater.be

Play.
Nr 63

Onder de vleugels van Rewind, is Play. de wondere wereld voor de kleintjes. Een zorgvuldige selectie van duurzame spulletjes waar kinderen, broers en zusjes blij van worden, dat is Play. Van kledij en accessoires tot interieur- en lifestyle producten. En of ze mooi zijn! Stap even binnen en laat je meeslepen in een wereld waar jij en je hartendiefjes van dromen.
www.rewinddesign.be

Chelsea Records
Nr 10

Je hoeft geen muziekliefhebber te zijn om hier versteld te staan van het aanbod. Alles wat ooit op cd, single, lp, 78 toeren plaat, en zelfs op cassette is verschenen, is hier terug te vinden. Alle muziekgenres komen aan bod en tal van bekende en minder bekende muzikanten kennen hun weg naar Chelsea Records. Met hun 34 jaar bestaan zijn ze de oudste muziekshop van ’t stad. Er is geen enkele reden om hier voorbij te lopen, het geklasseerde pand spreekt tot de verbeelding en is 7 dagen op 7 geopend.
www.facebook.com/chelsearecords10/

Ben Ben Antwerp
Nr 30-32

Wanneer je helemaal wil opgaan in de Antwerpse stijl en een hart hebt voor zorgvuldig geselecteerde stoffen en prints, dan ben je bij BenBen aan het juiste adres. In een heel eigen stijl, brengt dit 100% Antwerpse label mooie mode naar je toe. In het statige pand op de hoek van de Vlaanderenstraat trok men bijna 10 jaar geleden deze flagshipstore op. Modern design, kleurrijke mode en Antwerpse sympathie is wat je hier kan vinden.
www.benben.be

Mrs Robinson
Nr 19

Dit is zo’n boetiek waar je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. Elk artikel, elke kleurkeuze en iedere ambacht die hier is terug te vinden, heeft een ziel. Je word hier als het ware naar binnen gezogen door de bijzondere combinaties. Kunst, decoratie en huishoud artikelen worden met elkaar verbonden. Bijna 2 jaar bestaat Mrs Robinson en de ideeën voor deze ‘soulstore’ komen grotendeels uit de natuur. Alle kunst is 100% eigen werk en alles errond wordt puur op het gevoel geselecteerd. Alles wat ecologisch is, heeft een streepje voor.
www.ateliermrsrobinson.be

Rarity Pop
Nr 84

Wat begon als pop-up hier in de Kloosterstraat, is al snel uitgegroeid tot een niet te missen kunst adres. Eza en Jan zijn als taxidermist veel creatiever dan anderen in de sector. Waar het bij velen stopt bij het opzetten van een dier, begint bij hen de creativiteit. Bij ieder object hoort een verhaal. Eza kon ons in een mum van tijd overtuigen van de symboliek van enkele van haar creaties. Hoe bijzonder hun creaties zijn, zo toegankelijk zijn ze ook voor families, vrienden of geliefden die een op maat gemaakte creatie willen schenken, of zelf een unieke plek willen geven.
www.rarity-pop.com

Five Fridays
Nr 181

Laat je niet ontmoedigen door de afstand tot nr 181 op het einde van de Kloosterstraat, want Five Fridays is een begrip hier in de straat. Paula zelf is erg bescheiden, maar weet al sinds 2010 haar publiek te bekoren met een kleine maar bijzonder mooie selectie damesmode en accessoires. Haar Finse roots zijn nog steeds terug te vinden in de ietwat Scandinavische stijl, al zijn er naast de merken uit het hoge noorden de laatste jaren ook andere merken bijgekomen. Tot haar vast cliënteel horen bekende en minder bekende namen uit Antwerpen en daarbuiten.
www.fivefridays.be

Erotische Verbeelding
Nr 165

Intimiteit, ook dat is terug te vinden in de Kloosterstraat. Maar verwar de Erotische Verbeelding niet met de zoveelste seksshop. Ann Cuyvers, zaakvoerster en auteur, heeft maar één missie, en dat is vrouwen doen genieten van seks.  De winkel is heel toegankelijk en gezellig ingericht. Alle artikelen worden zorgvuldig en met liefde geselecteerd. Persoonlijke vragen worden discreet beantwoord en als erotisch counselor kan Ann je steeds het juiste advies geven.
www.erotischeverbeelding.be

Vaneva
Nr 185

De naam ‘Vaneva’ is niet toevallig gekozen omdat Eva Eva is, maar juist omdat ze meer dan 70% van de juweeltjes zelf creëert. Met een selectie van bijzondere onderdeeltjes maakt ze haar eigen creaties. Homesales en een pop-up store bleken zo succesvol, dat ze 1,5 jaar geleden besliste om hier in de Kloosterstraat haar eigen permanente zaak te starten. Door haar aanpak zijn de juweeltjes helemaal uniek, nergens anders vind je hetzelfde ontwerp, én ze zijn bovendien ook nog heel budgetvriendelijk.
www.nl/vaneva.be