...
  19 / 11 / 2020

 Ergonomie van het zitten

Liefde op het eerste gezicht. Dat is wat je kan voelen voor een buitengewoon meubel zoals een goed ontworpen zitbank. Je voelt bijna vlinders in je buik wanneer de stijl je helemaal bevalt en je dat exemplaar al helemaal voor je ziet in je eigen leefruimte. Geweldig is het als fabrikant om te weten dat er zo’n emoties geschuild kunnen gaan achter een interieurkeuze.

Toch zijn wij als gepassioneerde meubelmakers ook erg begaan met jouw gezondheid, en met name met de zithouding en het comfort voor je lichaam.

Zoals kleur en design de basis vormen voor kriebels in de buik, zo vormt de ruggengraat de basis van ons lichamelijk welzijn. Een gezonde wervelkolom geeft je energie en de vrijheid om te bewegen. Om geen onaangename rug- en nekpijnen te voelen, is een juiste lichaamshouding erg belangrijk. Voor onze Passe Partout ontwerpstudio is het voornaam om iedere klant een comfortabele zitbank, stoel of fauteuil te kunnen bieden. Want comfort en gemak doen je nog méér genieten van je interieur.

Wist je dat je in zithouding het onderste deel van je wervelkolom twee keer zo zwaar belast als bij het staan? Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zitbank, omdat je met het hele gezin er toch wat tijd in spendeert. Afhankelijk van je manier van zitten heb je een andere druk op de tussenwervelschijven en een goede ondersteuning kan je ontlasten van pijn in de nek, schouders en rug.

Bij een tandrad- of open houding wordt een open heuphoek gecreëerd die zorgt voor de juiste ergonomische positie. Bij een zitbank of fauteuil kan je daarbij de natuurlijke kromming van de lende gaan ondersteunen met een extra lendenkussen. Modellen uit de Home Stories collectie met een optioneel lendenkussen zijn bijvoorbeeld de Adino, Moreno, Tito, Plaza, of één van de nieuwste modellen, Pommeline.

Om dat onderste deel van onze wervelkolom te sparen, is het bijkomend altijd een goed idee om minder lang in dezelfde houding te zitten. Regelmatig van zithouding veranderen in de sofa is dus de boodschap. Af en toe eens opstaan en jezelf naar de keuken begeven om de innerlijke mens te voorzien van een gezonde avondsnack en een hemelse kruidenthee, kan dus ook ergonomisch een bijzonder goede keuze zijn.