...

Outdoor vs indoor

Iets met een drankje in de hand en een zonnebril op de neus

Nooit eerder dan in 2021 kijken we uit naar de zomer. In de eerste plaats om het glas te kunnen heffen met hen die we al een tijdlang niet meer hebben gezien. De broodnodige vitamine D zullen gretig worden geconsumeerd. De keuze uit alles wat onze zomer nóg mooier, meer trendy en minder stressvol kan maken, is bijzonder uitgebreid.
Outdoor en indoor worden steeds meer één geheel. Deze beweging werd nog eens extra versneld door het vele thuis zijn, waarbij we maar één doel lijken te hebben: gezelligheid creëren!
De groenaccenten uit onze tuin hebben we al naar binnen gebracht. De grote raampartijen van onze woning brengen de zon in ons interieur. Nu wordt het stilaan tijd om de meest rustgevende activiteiten van binnen ook naar buiten te brengen. De klimaatverandering waarbij de zomers steeds langer worden, helpt ons op weg.

Buiten = genieten x 2

In onze overvolle agenda zoeken we toch voor onszelf steeds weer een gaatje om te ontstressen. Voor de één is dat een gezellig glaasje drinken met de voeten omhoog, voor de ander is dat jezelf verliezen bij een spannend boek of een aangrijpende film. Meer en meer zien we dat het niet meer alleen die hete kolen barbecue is die ons naar buiten haalt, maar er zijn zóveel meer buitenactiviteiten die zorgen voor een dubbele laadsnelheid van onze batterijen. Naast buiten koken en buiten eten, doen de hot tubs en de jacuzzi’s het bijzonder goed. Maar ook beamers en witte wanden om samen gezellig films, series of naar het EK voetbal te kijken, zitten in de lift.

Er zijn zóveel buitenactiviteiten die zorgen voor een dubbele laadsnelheid van onze batterijen

Meer dan een tuin

Steeds meer zien we dat onze tuin een ‘beleving’ wordt. Het wordt een plek waar we ver weg lijken te zijn van onze dagdagelijkse sleur. Zwembad bouwers beleven gouden tijden, maar daar blijft het niet bij. Poolhouses met grote raampartijen rijzen uit de grond en worden tot in de puntjes ingericht om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen onderbrengen: koken, douchen, film kijken, slapen, en nog veel meer.

Glaspartijen en meubelstoffen

De grote glaspartijen in bijgebouwen of woningen maken de meubelkeuze niet altijd gemakkelijk. Enerzijds is het design erg belangrijk, het meubilair kleedt de ruimte. Anderzijds is de kwaliteit van de stof essentieel naar kleurvastheid toe. De Sunbrella stoffen die worden gebruikt voor de Home Stories outdoor collectie bestaan uit 100% acrylvezels. De vezel is door en door in de massa gekleurd, waardoor er geen verkleuring kan optreden bij blootstelling aan zonlicht. Daarnaast is de stof water- en vuilafstotend, wat ze bijzonder geschikt maakt voor outdoor toepassingen. Steeds meer worden deze stoffen ook voor indoor toepassingen geapprecieerd. In bijgebouwen, maar ook omdat architectuur met veel licht vraagt naar meubilair dat niet onderhevig is aan kleurverschillen door zonlicht.

Architectuur met veel licht vraagt naar meubelstoffen die kleurvast zijn