...
  23 / 02 / 2021

Bijzondere stoffen, een bijzonder resultaat.

Alsof het voor de vormgever nog niet genoeg is om kleuren, structuren en combinaties te selecteren, is er ook nog de belangrijkste factor ‘kwaliteit’ wanneer het gaat over stoffering. Want hoe kies je nu de juiste stof voor jouw specifieke toepassing? Wat is de meest duurzame oplossing? En welke stof is het meest onderhoudsvriendelijk?


Reeds meer dan 50 jaar, is Sunbrella dé naam voor outdoor stoffering in de marine en pleziervaart. De uitzonderlijke eigenschappen die aan de in de massa gekleurde vezel werden toegekend, waren ongezien. Sedert de opkomst en het succes van het buitenleven, is Sunbrella eveneens een gevestigde waarde geworden in de meubelsector.


Uniek aan de stoffenkwaliteit is dat de stoffen voor 100% uit acrylvezels bestaan. De vezel is door en door in de massa gekleurd, waardoor er geen verkleuring kan optreden bij blootstelling aan zonlicht. De uitzonderlijke nabehandeling van Sunbrella maakt de stof daarenboven water- en vuilafstotend. Water parelt op de stof. Er zullen uit zichzelf geen vlekken kunnen ontstaan, en mochten die er door wrijving wel in komen, dan kunnen die steeds verwijderd worden. Er kan zelfs bleekwater worden toegevoegd bij het schoonmaakproces. Bleekwater heeft geen negatieve invloed op de kleurvastheid en de kwaliteit.


Al deze eigenschappen maken een Sunbrella stoffering bijzonder geschikt voor outdoor toepassingen, zoals meubels, luifels en zonneschermen, tapijten en zelfs in de automobiel sector kent men de kwaliteit.


Steeds meer worden de buitengewone karakteristieken van deze 100% acryl stoffen ook voor indoor toepassingen geapprecieerd. In de hedendaagse woningen met veel glaspartijen worden zitbanken en ander meubilair meer en meer blootgesteld aan direct zonlicht, waarbij het grote voordeel van de kleurvastheid gaat doorwegen. Ook het onderhoudsvriendelijke karakter wordt door vele gezinnen erg gewaardeerd.


Sunbrella kwam dan ook recent met enkele nieuwe collecties die niet meer alleen voor outdoor toepassingen geschikt zijn. In een mooi kleurenpallet komen prachtige structuren aan bod. De nieuwste stoffen zijn bijzonder geschikt voor de allermooiste en tijdloze interieurs. Ze ademen warmte, comfort én persoonlijkheid. Bovendien kunnen alle stoffen uit de verschillende collecties voor verschillende doeleinden worden gecombineerd.


Wist je trouwens dat de productie van deze stoffencollecties een erg lage ecologische impact heeft? Er wordt geproduceerd met een minimum aan afval en in de ‘Heritage’ collectie wordt gewerkt met 50% gerecycleerde acryl. De lange levensduur van de Sunbrella kwaliteit zorgt er daarenboven voor dat eindproducten minder snel aan vervanging toe zijn, wat ook weer de ecologische voetafdruk kleiner maakt.