...
  11 / 01 / 2021

Het perfecte vloerkleed als finishing touch in uw interieur

Het perfecte vloerkleed als finishing touch in uw interieur

Vloerkleden bestaan er in veel soorten, kleuren en maten. Maar wat is de functie van een vloerkleed in een interieur? En hoe kiest u het beste vloerkleed uit. In dit artikel proberen we u te helpen hoe u de beste keuze maakt.

Waarom een vloerkleed?


Onze stelregel is dat een goed vloerkleed verschillende onderdelen van uw interieur met elkaar verbindt waardoor er harmonie in een ruimte ontstaat. Deze verbinding kan op meerdere manieren tot stand komen. Ten eerste kan een vloerkleed een vlakverdeling creëren. Een vloerkleed verbindt dan letterlijk  uw interieurstukken, bijvoorbeeld bank, fauteuil en salontafel. Door deze verbinding oogt uw interieur als harmonieus geheel. Daarnaast kan een vloerkleed ook met kleuren spelen. Een vloerkleed kan kleuren uit een interieur terug laten komen of ervoor zorgen dat kleuren die reeds aanwezig zijn beter tot hun recht komen. De vloerkleden uit de Home Stories collectie doen dat laatste, de elegante basiskleuren geven diepte aan uw interieur.
Daarnaast brengt een goed vloerkleed ook comfort op een kale vloer. Over een zacht vloerkleed lopen zonder schoenen geeft een fijn en warm gevoel. Een vloerkleed kan een ruimte dus huiselijk maken.

Afmeting en vorm


Wij geven altijd het advies om een vloerkleed niet te klein aan te schaffen. Voor grotere ruimtes is het mogelijk interieurstukken zoals bank, fauteuil of eetkamertafel in zijn geheel op het vloerkleed te plaatsen. Dit creëert een elegante vlakverdeling. Echter zal dit niet altijd mogelijk zijn, maar ook dan is het aan te raden om niet te klein te gaan. Een vloerkleed mag best een stukje onder een bank gelegd worden. Vaak is voor een net wat groter formaat de investering niet veel groter, maar het eindresultaat een stuk eleganter. Ook voor het maken van een klein vlak is een vloerkleed geschikt. Het geeft vaak de finishing touch in bijvoorbeeld een zithoek of een slaapkamer.
Steeds populairder worden ronde vloerkleden. Een rond vloerkleed past perfect onder een ronde eetkamertafel of een ronde interieuropstelling. Door de toepassing van een rond vloerkleed wordt efficiënt met ruimte omgegaan en het ziet er ook nog eens leuk uit.
Probeer dus in te schatten welke afmeting vloerkleed u nodig heeft en vraag eventueel om advies bij een specialist. Vloerkleden zijn vaak in een flink aantal standaardmaten verkrijgbaar, zo zit er altijd wel een passende maat voor u bij. Mocht u liever een exacte maat wensen, dan is het bij de Home Stories collectie ook mogelijk om vloerkleden op maat te bestellen.

Waar op letten


Degelijkheid is het eerste punt. Wilt u langer dan een paar maanden genieten van uw vloerkleed, ga dan voor een degelijk vloerkleed. Een degelijk vloerkleed is vaak wat zwaarder, er wordt niet bespaard op materiaal waardoor uw vloerkleed stevig en goed gevuld aanvoelt. Probeer ferm maar met beleid aan de bovenkant van het vloerkleed te voelen. Het is dan niet de bedoeling dat u het gehele vloerkleed kaal plukt, bij goedkopere kwaliteiten is dit vaak wel het geval. Een enkel draadje lostrekken is niet erg. Bij een wollen vloerkleed is het ontstaan van plukken eigen aan het materiaal, deze vloerkleden dient u regelmatig met een stofzuiger te onderhouden. Overigens is bij elk vloerkleed een regelmatige stofzuig beurt aan te raden. Dit houdt het vloerkleed in goede conditie.
Daarnaast kunt u letten op de afkomst en maaktechniek van het vloerkleed. Een eerlijke productie wordt voor veel consumenten steeds belangrijker. De vloerkleden uit de collectie Home Stories worden in België geproduceerd, zo bent u zeker van een eerlijke kwaliteit.
Bij lichtere vloerkleden is het aan te raden om een ondervloerkleed toe te passen, dit voorkomt het schuiven van een vloerkleed. Ook zorgt een onderkleed dat het vloerkleed niet gaat hobbelen. Dit ziet er niet alleen mooier uit maar het is ook veiliger. Ondervloerkleed is vaak niet duur, dus wij raden het altijd aan.
Hoe een vloerkleed te onderhouden is altijd de meest gestelde vraag. Probeer bij aanschaf duidelijk te krijgen hoe het materiaal reageert op vuil of vloeistoffen. Zo bent u altijd geïnformeerd als er een ongeluk gebeurt of als u het vloerkleed wilt reinigen. Probeer bij vlekverwijdering altijd te deppen in plaats van te wrijven, zo voorkomt u dat de vlek verder in de stof trekt.
Als laatste tip voor de aanschaf van een vloerkleed: volg uw hart en wees niet bang om een beslissing te nemen! Zo creëert u altijd een interieur dat goed bij uzelf past. Succes.