...
  18 / 09 / 2020

Leder en stof in balans

Stoffen zitbank

Aan de warmte en de gezelligheid van een stoffen zitbank valt niet te tippen. Iedereen zou ooit een stoffen salon moeten gehad hebben omwille van de bijzonder huiselijke sfeer die het met zich meebrengt. En misschien wil je wel nooit iets anders meer.
 

Leder in je interieur

Toch koos Passe Partout sinds kort om ook enkele modellen te brengen in leder voor het natuurlijke accent dat het met zich meebrengt. Ieder vel leder heeft zijn eigen karakteristieken en is daardoor uniek. Het toevoegen van authentieke elementen zoals leder in je interieur draagt bij tot een luxueuze uitstraling. Sommige fauteuils of zitbanken krijgen ook net iets meer finesse als ze bekleed worden in leder.

In tegenstelling tot de sfeervolle uitstraling van een stoffen salon, zijn er ook positieve eigenschappen toe te schrijven aan een bekleding in leder. Zo is en blijft leder gemakkelijk in onderhoud, waardoor het ook meestal een lange levensduur kent. Ook personen met een allergie kiezen het best voor leder.

Leder is echter letterlijk en ‘koud’ materiaal. Zeker in de wintermaanden kan het kil aanvoelen wanneer je in de sofa duikt voor een ongedwongen filmavond. Voor gezinnen met een volledig lederen salon, zouden we daarom zeker adviseren om kussentjes, plaids en een vloertapijt aan de inrichting toe te voegen.

Leder en stof combineren

Beter nog kies je voor je inrichting een combinatie van stoffen en lederen zitmeubelen. Het geeft meer balans en is gezelliger. Stop de moderne, strakke look die je met leder wil bekomen in één zitbank of één of twee fauteuil(s), maar combineer met een gestoffeerd meubel voor het juiste evenwicht.

Passe Partout voegde aan zijn nieuwste collectie twee strakke zitbanken toe in leder. Alexander en Julius zijn moderne modellen die klasse en elegantie uitstralen. In een passende setting zorgen ze voor een bijzondere sfeer. Verder kan een groot deel van de collectie fauteuils voortaan in leder worden bekleed. Creëer voor je gezin de combinatie die het best bij je past. Enjoy life, enjoy your sofa, enjoy Passe Partout!