...
  16 / 06 / 2020

Planten in je interieur

Meer dan ooit voelen we ons vandaag de dag één met de natuur. De lock-down van de voorbije maanden deed ons wat meer buiten komen. We kunnen weer genieten van een wandeling in het bos. Onze tuin ziet er pico bello uit en ons terras kleurt mooi groen.

Onbewust wordt ons doen en denken beïnvloed door de kleuren om ons heen. Groen ontspant ons zenuwstelsel, kan onze bloeddruk verlagen en werkt rustgevend. Onbewust zoeken we die kleur op in onze vrije tijd. Groen zorgt voor een positieve flow en brengt harmonie en balans.

Een evenwichtig en harmonieus interieur kan je dan ook bekomen door gebruik te maken van groene tinten. En hoe doe je dat beter dan door planten naar binnen te brengen. Op die manier voel je je meer verbonden met de natuur en dat heeft een positief effect op jouw persoonlijke gezondheid en jouw welzijn. Je kan dit doen op een heel eenvoudige manier door enkele planten in pot in je woning te plaatsen. En je hoeft het niet bij de woonkamer en de keuken te houden. Plaats gerust ook een plant in je badkamer, slaapkamer of ergens in een lichte gang of hal.

Extra tips om nóg meer groen in je interieur te brengen, en dus nóg meer positieve vibes: Probeer eens een accentmuur in een groene tint te zetten. Of maak gebruik van een behangpapier, kussens of een mooie plaid met een plantenmotief. Je zal zien dat het je instant energie geeft.

Verrassend? Misschien wel. Maar deden we hier al niet een beetje aan mee? Wat we allemaal in de voorbije jaren al deden, is ons huis voorzien van buitenlicht. Dat is een andere manier om meer voeling te krijgen met ‘buiten’. We vinden het al lang fijn om van binnenuit onze tuin te kunnen zien en onze leefruimte zo dicht mogelijk bij de tuin of bij het terras te brengen. En als dát niet lukte, dan maakten we een buitenkeuken of poolhouse.

Planten naar binnen toe halen is dan ook een logische volgende stap. In een maatschappij waarin alles pijlsnel gaat, we weinig tijd hebben om stil te staan, en vaak in verstedelijking leven en werken, is dit dé manier om een beetje te kunnen ontstressen.

Give it a try! You will be surprised!