...

Trends 2021

ORGANIC AND ROUND SHAPES

Dichter bij de natuur staan is een beetje de rode draad doorheen alle trends in 2021. De toenadering van design tot de natuur uit zich in de eerste plaats in de terugkeer van ronde en organische vormen. Rondingen doorbreken een rechtlijnige vormgeving. Dat ietwat speelse effect zorgt voor een sfeervol interieur. In de woonomgeving komen mensen samen. Het creëren van rust, warmte en sfeer is van belang. Compleet meubilair met ronde vormen en organische lijnen zijn helemaal in. Ook ronde accessoires dragen bij tot een trendy evenwicht.

BIOPHILIC DESIGN

Deze opvallende trend kan niet mis worden verstaan. Dit is de natuur in ons huis brengen ten top. Biophilic design heeft een enorme affiniteit met het buitenleven. Groene planten in allerlei vormen en toepassingen kleuren onze interieurs, ook in 2021. Deze levendige toets zal meer en meer onderdeel gaan uitmaken van een interieurontwerp. Op die manier zal groen nóg beter tot zijn recht komen of zelfs een blikvanger worden.

A STATEMENT PIECE

Welk statement piece voeg jij toe aan je interieur in 2021? Het is een geweldige manier om je stijl te laten zien én het geeft een nieuwe dynamiek aan je woning.
Je kent het wel, zo’n té opvallend meubel of decoratiestuk door zijn vorm of kleur. Wel, maak er jouw statement piece van en laat het opvallen door al het overige sober te houden. Een écht karaktervol interieur kan niet meer zonder een statement piece.

ULTIMATE GREY

Over kleuren en smaken valt te twisten. De eerste van de twee (!) kleuren van 2021 is echter ‘ultimate grey’. Deze sobere kleur verbindt technologie en moderniteit. Het is de kleur van stenen en rotsen , van kracht en standvastigheid; iets waar ieder van ons naar streeft. Grijs als kleur kan voor een warm gezellig interieur of voor een strak en industriële look. Materiaalkeuzes en structuren beslissen over de sfeer. Deze ‘ultimate grey’ kan in combinatie met andere kleuren steeds weer een nieuw gevoel geven. Wacht tot je de tweede kleur van 2021 ontmoet…

NEUTRAL COLOR SCHEMES

Met een neutraal kleurenpallet wordt rust en intimiteit gecreëerd, wat de ruimte een bijzonder gastvrije uitstraling geeft. Door gebruik te maken van zachte kleuren, komen de ruimtes en de architectuur ook beter tot zijn recht. Het geheel zal er licht en luchtig gaan uitzien en de gebruikte texturen en structuren van materialen komen optimaal tot zijn recht.


WOODS, A NATURE ACCENT

Wederom komen we bij een op en top natuurproduct terecht. Hout, een accent uit de natuur. Waar we hout al geruime tijd gebruiken voor parketvloeren en trappen, zal je steeds meer houten bekleding zien voor wanden, en zelfs plafonds. Het hoeft niet gezegd dat houtaccenten zorgen voor een warme sfeer en een uitermate gezellige omgeving creëren.

ILLUMINATING

De tweede kleur die door Pantone werd gekozen als kleur van het jaar is ‘Illuminating’, een sprankelend, vrolijk, helder geel. Deze warme, zonnige kleur straalt niets dan enthousiasme uit in een jaar van hoop en verwachting. Tesamen met de eerste kleur ‘ultimate grey’ zijn ze praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch. Reeds meer dan 20 jaar hebben de door Pantone geselecteerde kleuren invloed op productontwikkeling in de woonbusiness. Benieuwd welke creaties er zullen volgen…